Apar detalii în legătură cu respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Astfel, Mediafax a publicat o corespondență între preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI), Lucy Nethsingha, și președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Președintele JURI explică îngrijorarea cu privire la un eventual conflict de ineterse în care s-ar afla europarlamentarul român, adică împrumutul „primit de comisarul desemnat de la o persoană fizică care operează profesional în domeniul turismului, precum şi din faptul că pe baza de informaţii pe care le-a primit Comitetul, nu este clar cum trebuie plătit acest împrumut restant înapoi într-un mod deschis şi transparent.

Prin urmare, Comisia pentru afaceri juridice are în vedere că în această etapă şi până la rezolvarea acestui conflict de interese, există o îndoială serioasă cu privire la aceasta dacă comisarul desemnat îşi poate exercita rolul de comisar pentru transporturi”.

Continuarea, aici.

Articolul precedentParchetul General se implică în listele cu semnături false. Opt candidați la prezidențiale sunt suspectați că au încălcat legea
Articolul următorIohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni