Sursă foto: Adevărul
Sursă foto: Adevărul

Din nou discuții despre pensiile din România, după amplele dezbateri și nemulțumiri care au venit după mult-așteptata reclaculare.

Ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat aseară, la Realitatea.net că „nicio pensie din sistemul public sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată”, ca urmare a unor discuții avute la nivelul Guvernului condus de Marcel Ciolacu.

Măsura ar urma să fie aplicată de la 1 octombrie, dată la care se sărbătorește Ziua Persoanelor Vârstnice. Este chiar o Zi Internațională, sărbătorită din 1991, ca urmare a deciziei date de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). În fiecare an, această zi are câte o temă diferită. Iar în România pare a fi „fără impozit pe pensiile mici!”.

Am analizat cu premierul Marcel Ciolacu (…) situația și am decis ca începând cu 1 octombrie, Ziua Persoanelor Pârstnice, nicio pensie din sistemul public sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată. (…) Pot să spun că este o decizie a guvernului, în urma pe care am avut-o la guvern la inițiativa premierului Marcel Ciolacu” a declarat Simona Bucura Oprescu pentru sursa citată.

Pe subiect a intervenit și șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, care a precizat că este vorba de o majorare, în medie, cu circa 100 de lei. Iar ulterior, ministra Muncii a adus precizări și vizavi de pensionarii care beneficiază de indemnizația minimă socială:

Avem Ordonanța 6/2009 pentru pensia minimă garantată are o prevedere explicită care spune că în fiecare an indemnizația socială minimă se majorează. Vin cu această precizare pentru a risipi temere exprimată și în spațiul public că cei peste 900 de mii de pensionari care după recalculare au rămas în indemnizația minimă socială nu vor beneficia de majorare în 2025”.

Articolul precedentCiucă este convins că va câștiga alegerile prezidențiale
Articolul următor29,3%, rata de promovare la a doua sesiune a bacalaureatului