Consiliul Concurenței a declanșat, din oficiu, o investigație privind posibila încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către Media Xprimm, UNSAR, societățile de asigurare membre ale UNSAR, precum și alte societăți de asigurare.
Investigația are ca obiect un posibil schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial între concurenții de pe piața serviciilor de asigurare, potrivit Consiliului Concurenţei.
În cadrul investigației declanșate, Consiliul Concurenței precizează că a făcut inspecții inopinate la sediile Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurări din România (UNSAR), Media Xprimm și la sediile unor societăți de asigurare membre ale UNSAR. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecții se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.
Consiliul Concurenței menționează că inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial. Efectuarea acestor inspecții nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește vinovăția întreprinderilor investigate și nici în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate.

Articolul precedentTorţionarul Alexandru Vişinescu, 20 de ani de puşcărie. El va fi şi degradat militar
Articolul următorMişu Negriţoiu a încălcat embargoul impus de SUA Iranului.