Sursa: Facebook Echipa națională de fotbal a României

Aparoape o țară întreagă a urmărit aseară cu sufletul la gură meciul de fotbal Slovacia – România, din Grupa E la Euro 2024.

Toți sperau la un scor avantajos, dat fiind că partida care a început la ora 19:00, la Frankfurt, a fost decisivă pentru calificarea în optimile Campionatului European de Fotbal.

Iar „Tricolorii” au obținut un egal, ceea ce a dus automat la mesaje din partea politicienilor, ca și după meciul dintre România și Bulgaria.

Unii cu poze, alții fără poze, fiecare a ținut să arate cât de mândru este să fie român. Șeful statului, Klaus Iohannis a postat – ca de obicei – un mesaj sec pe Facebook:

Felicitări echipei naționale de fotbal pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European! Dragi tricolori, ați adus încă o dată bucurie românilor. Suntem alături de voi! Hai, România!”, i-a încurajat acesta.

Mai „efervescent” a fost premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a atașat și o serie de poze – cu sine – la cele câteva rânduri postate la scurt timp după fluierul de final al meciului:

Ați muncit, ați suferit şi ați câștigat! Bravo, România! Ați adus bucuria în sufletul românilor!!!”.

De altfel, Ciolacu era sigur de victorie: „Succes, băieți! Astăzi ne calificăm!”, scria anterior liderul PSD.

Nici Nicolae Ciucă, liderul PNL, nu a scăpat ocazia de a felicita „Tricolorii”. Nu a mai pus poză cu ecranul televizorului, ca după victoria cu Ucraina, însă a legat rezultatul obținut ieri de echipa noastră de fotbal de evenimentul care se sărbătorea la nivel național:

România a obținut o performanță istorică astăzi!
De Ziua Drapelului Național, România reușește să se califice în optimi la EURO 2024! Demonstrăm că sportul românesc renaște și că are un potențial uriaș!

Vreau să felicit echipa națională pentru determinare și mândria pe care continuă să o aducă Țării!”.

Articolul precedentDÎNCU, ARESTAT!
Articolul următorDoi secretari de comune, bănuiți că au încălcat legea