sursă foto: pixabay

Dosarul fraudei electorale din comuna prahoveană Ciorani va fi judecat la Buzău. Procurorii au cerut și au obţinut în instanţă ca, la momentul trimiterii în judecată, acest dosar să nu ajungă pe rolul Judecătoriei Mizil, din arhiva căreia au fost furate buletine de vot de la Ciorani.

Curtea de Apel Ploieşti a admis  cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care a solicitat desemnarea altei instanţe pentru judecarea acestei cauze.

„Desemnează Judecătoria Buzău ca instanţă ce urmează a fi sesizată, în cazul în care se va emite rechizitoriul, cu judecarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 31/P/2021 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti”, este soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Solicitarea procurorilor a fost făcută în condiţiile în care Judecătoria Mizil nu ar putea fi imparţială în judecarea acestui dosar, deoarece din arhiva acestei instanţe au dispărut buletinele de vot de la alegerile locale din Ciorani.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alţi 15 inculpaţi din dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 au fost arestaţi preventiv. În cazul unui al 17-lea inculpat, Tribunalul Prahova a dispus măsura arestului la domiciliu.

Este pentru prima oară în România când mai multe persoane sunt arestate fiind acuzate de fraudă electorală

Articolul precedentCentură ocolitoare pentru orașul Găești
Articolul următorBogdan Davidescu a câștigat, din nou, alegerile la Șotrile
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...