Peste 20 de percheziţii au avut loc joi dimineaţă în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 61 milioane de lei, prin utilizarea de facturi false. În acest caz este vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu, fostul iubit al prezentatoarei TVR Marina Almăşan.

Percheziţii au avut loc la mai multe firme, printre care cele ale grupului Izometal – Confort din Timişoara, deţinut de Cornu, dar şi la locuinţa acestuia. Percheziţiile sunt făcute de poliţişti de la Crima Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procuroorii DIICOT Timişoara.

Potrivit unor surse judiciare, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procura, contra unui comision, facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu. Absolvent al două facultăţi, Electrotehnică şi Ştiinţe Economice, Georgică Cornu a lucrat până în 1991 la AEM Timişoara. În 1991 a intrat în zona privată, ocupându-se cu comerţul de materiale de construcţii. În 1994 achiziţionează firma Izometal, împreună cu doi asociaţi, iar în anul 2000 cumpără societatea de construcţii Confort. Firmele sale au prosperat în perioada guvernării PSD, fiind un apropiat al lui Dan Ioan Şipoş, lider PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş în perioada 2001-2004.

Marele boom al lui Cornu apare însă după 2005, perioadă în care îl regăsim apropiat de PDL. El este bun prieten, încă din tinereţe, cu fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară. Contractelşe cu statul se înmulţesc de la o zi la alta, având clienţi precum Enel Distribuţie Banat, Hidroelectrica, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri. În pofida faptului că afacerile îi mergeau foarte bine, pe la finele anului 2008, începutul lui 2009 firmele lui Cornu întră un recul şi din cauza creditelor luate cu nemiluita. Prin 2009, o informaţie şoc a circulat prin toată Timişoara: Cornu şi-ar fi cedat o parte din acţiuni lui Dorin Cocoş, pe atunci soţul Elenei Udrea, după cum Ziarul de Investigaţii a scris. Cornu a dezminţit însă aceste afirmaţii.

În anul 2012, grupul de firme Izometal – Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro. În primăvara aceluiaşi an, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Arad, condusă de secretarul executiv al PDL, Gheorghe Falcă, surse judiciare susţinând că ar fi verificate mai multe contracte încheiate de instituţie. Printre acestea şi unele semnate cu firmele lui Georgică Cornu.  

Articolul precedentDezvăluirile Ziarului de Investigaţii cutremură PDL Iaşi. Fostul cumnat al Angelei Similea, exclus din partid
Articolul următorPrimarul din Jilava, şapte ani de închisoare. „Colegul” său de la Snagov a primit şi el cinci ani. Vezi aici implicarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a lui Remus Truică