Ilie Nastase condamnat

Fostul tenisman Ilie Năstase a fost condamnat miercuri la nouă luni şi zece zile de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat recoltarea de probe biologice când a fost oprit de poliţiştii de la Brigada Rutieră.

Judecătoria Sectorului 1 a stabilit că Ilie Năstase se face vinovat de cele două acuzaţii pentru care a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni. Astfel, Ilie Năstase a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. Judecătorii au contopit cele două pedepse şi au stabilit ca Ilie Năstase să o execute pe cea mai grea, cea de opt luni, pe care au majorat-o cu o lună şi 10 zile.

Judecătorii au mai stabilit ca termenul de încercare să fie de doi ani de zile, perioadă în care fostul tenisman este obligat să respecte mai multe condiţii stabilite de instanţă în baza legii. Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată de toate părţile din proces, caz în care dosarul va ajunge la instanţa superioară.

Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4,45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, fostului tenisman i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice.

Ilie Năstase a refuzat să îi fie recoltate probe biologice şi a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de probe biologice. În aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea fără permis un scuter. Ascum, Ilie Năstase a fost condamnat.

Articolul precedentMotivul dezastrului ecologic din lacurile Capitalei: degivrarea şi canalizarea de la Cosmopolis
Articolul următorLiviu Dragnea și Șerban Nicolae au pus ochii pe rezerva de aur a României