Cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, din 1968, 1972, 1980 și 1984, Ivan Patzaichin a fost decorat în semn de apreciere chiar de ziua sa, de către președintele României. Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a lui Ivan Patzaichin în ziua în care acesta a împlinit 70 de ani, „în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentant al României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii de sportivi”.

Canoistul Patzachin a primit Ordinul Național „Steaua României”, fiindu-i conferit gradul de Cavaler.

Sunt deosebit de onorat, domnule președinte, vă mulțumesc foarte mult și vă întorc urările de bine. M-au emoționat cuvintele dumneavoastră de încurajare pentru sportul românesc și sunt încrezător că, prin eforturi conjugate și determinare, putem reda strălucirea acestui adevărat ambasador al României”, scrie sportivul.

Articolul precedentViorica Dăncilă a ajuns la ședința PSD. Își depune sau nu mandatul?
Articolul următorVicepreședinții PSD părăsesc barca. Marian Oprișan și-a dat demisia, urmat și de alți vicepreședinți ai formațiunii