Polițiștii bucureșteni au reușit ieri să dea de urma unui român căutat încă din 2012 de FBI pentru multiple infracțiuni și pentru a cărui găsire era pusă la bătaie o recompensă de sute de dolari.

750.000 de dolari era dispus FBI să plăteascăpentru informații care duc la arestarea și/ sau condamnarea lui Dumitru Daniel Bosogioiu”.

Și, din ce se arată într-un comunicat, acesta a fost depistat „în baza unei informații”. De altfel, FBI bănuia că ar fi în Europa, acesta fiind căutat de aproape 9 ani. Se știa totodată că românul de 40 de ani folosea și alte nume, ca Dmittru Busogioiu, Dmitru Busogioiu, Ioghi Bosogioiu sau „Ioghi”.

La data de 25.08.2021, în baza unei informații, polițiști din cadrul Secției 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autoritățile judiciare FBI – SUA. În jurul orei 12:30 cei doi polițiști l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani”, arată comunicatul Poliției.

Dumitru Daniel Bosogioiu, originar dintr-o localitate din județul Vâlcea, până ieri pe lista de „most wanted” a FBI, era căutat pentru complicitate la transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte, uz de fals, trafic cu mărci înregistrate false și spălare de bani:

Dumitru Daniel Bosogioiu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin e-mail cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii.

Aşa-zişii “vânzători” trimiteau apoi victimelor/ cumpărători facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucţiuni pentru depunerea plăţilor în conturi bancare deţinute de alţi asociaţi care locuiau în Statele Unite ale Americii. Aceşti infractori au deschis conturi bancare în Statele Unite ale Americii sub identităţi false, folosind paşapoarte false create în Europa de către alţi infractori. Când victimele virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transferând sumele unui alt infractor.

Un mandat federal de arestare a fost emis pe numele lui Dumitru Daniel Bosogioiu la data de 20 decembrie 2012 de Judecătoria Districtuală a Statelor Unite, Districtul de est din New York, Brooklyn, New York, după punerea sa sub acuzare pentru complicitate la Comiterea Infracţiunii de Transfer Bancar Fraudulos, Spălare de Bani, Fals în Acte şi Uz de Fals şi
Trafic cu Mărci Înregistrate False; Infracţiune de Transfer Bancar Fraudulos; Spălare de Bani
”.

Articolul precedentBarna speră ca USR PLUS să reziste în coaliția de guvernare: „Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă”
Articolul următorAvocații lui Trump, sancționați, după ce au depus dosarul pentru fraudă electorală