După cum relata HashtagNews.ro cu o zi în urmă, datorită camerelor 4K montate într-un parc din Sectorul 1, un infractor periculos a reușit să fie, în sfârșit, prins de organele de poliție. De altfel, atât polițiștii din Secția 3, cât și cei din Secția 4 de poliție îl aveau în vizor deja de ceva vreme pe individ, însă în lipsa probelor concludente, nu îl puteau reține și nici ancheta. Lucrul acesta s-a schimbat odată cu montarea camerelor de rezoluție 4K.

Tâlhărirea unui bătrân, surprinsă de camerele 4K montate de Primăria Sectorului 1, în parcuri (VIDEO)

Astfel, rezoluția mare a camerelor a reușit să facă obiectul probelor pentru prinderea celui ce l-a tâlhărit pe bătrânul din imagini, sustrăgându-i telefonul mobil. Ulterior, acesta a fost prins, telefonul recuperat, iar invidul dat pe mâna unui procuror.

Parcurile din Sectorul 1, dotate cu camere de rezoluție mare

Potrivit datelor oficiale, în parcurile din Sectorul 1 au fost montate 1.130 de camere IP de rezoluție 4K, în aproximativ 100 de locații. Acestea au capacitatea de a filma și noaptea cu IR 40m, toate fiind în permanență online și sub strictă supraveghere. De asemenea, camerele au asigurată în permanență mentenanța. Datorită acestei investiții, de la montarea lor, camerele au suprins în jur de 200 de infracțiuni, imaginile ajungând probe în procese.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentUNA VORBIM, ALTA PLĂTIM. Deva încă plăteşte mizeriile „administraţiei Mărginean”
Articolul următorTăriceanu crede că Nicușor Dan este un dinozaur „dezghețat după 60 de milioane de ani”