Sursa foto: Facebook/Vama Nădlac/Nelutu Toader
Sursa foto: Facebook/Vama Nădlac/Nelutu Toader

Dare de mită la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, unde polițiștii au fost „momiți” cu câteva sute de euro, pentru a lăsa să treacă o mașină fără a o controla.

Însă polițiștii de frontieră nu doar că au refuzat oferta, ci au denunțat cele două persoane care le oferiseră banii, astfel că acestea din urmă s-au ales cu dosar penal.

Ancheta în dosarul constituit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a durat o lună, timp în care persoanele cercetate au ajuns la concluzia că este mai bine să recunoască tot. Cu atât mai mult cu cât, după denunțul formulat de cei doi lucrători de poliție de frontieră, organele judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție au constatat în flagrant infracțiunea de dare de mită.

În iunie anul acesta, procurororii au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cei doi inculpați, pedeapsa aplicată acestora fiind de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării, plus interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Mai mult, cele două persoane inculpate au obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 70 de zile. Toate aceste aspecte au fost explicate de procurori în acordul trimis instanței, iar acum, Tribunalul Arad se va pronunța în cauză.

În mod concret, la data de 21.05.2024, inculpații în cauză, aflându-se pe sensul de intrare în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, au oferit către doi agenți de poliție de frontieră care își desfășurau activitatea în toneta respectivă, suma de 700 de euro, pentru ca aceștia să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu și să nu aplice măsurile legale privind controlul unui autocamion care ar fi urmat să transporte diverse deșeuri din interiorul UE pe teritoriul României”, detaliază DGA.

Articolul precedentServiciile Primăriei Sectorului 5, la un click distanță
Articolul următorCiucă, după ce Lasconi a atras atenția că PNL are nevoie de „igienizare”: „Să vadă care sunt problemele din interiorul USR”