Nicolae Ciucă/Captură video: Youtube
Nicolae Ciucă/Captură video: Youtube

Se fac planuri pentru prezidențiale, iar liderii PNL și USR par a nu fi renunțat chiar de tot la ideea unei posibile alianțe. Însă dincolo de idei, este nevoie de dialog, pe care atât Elena Lasconi cât și Nicolae Ciucă lasă impresia că și l-ar dori.

Numai că lidera USR, deși s-a arătat deschisă dialogului, a subliniat că „PNL are nevoie de igienizare”. Iar în replică, Nicolae Ciucă a evitat să pună punctul pe „i”, precizând că la rândul său rămâne „deschis la dialog”, deși i-a sugerat Elenei Lasconi „să vadă care sunt problemele din interiorul USR”.

La începutul acestei săptămâni, Lasconi dezvăluia că, în câteva zile, va avea o întâlnire cu Ciucă, deoarece „ar fi de discutat cu toţi cei care se consideră de dreapta”.

Săptămâna asta, în mod cert voi discuta cu reprezentanţi ai PNL. Dar PNL ar trebui să îşi facă puţină curăţenie şi igienizare, pentru că acum nu se pot detaşa de PSD, dar ştiu că interiorul PNL există oameni care ştiu că asta nu e calea bună nici pentru ei, nici pentru ţară. (…)

O să văd ce doreşte domnul Ciucă să discutăm. Eu o să ascult, nu o să mă duc cu nişte idei, nişte scenarii pe care mi le imaginez. O să ascult, să vedem ce are de spus, dar în momentul acesta nu simt că putem merge într-o alianţă. E nevoie de o igienizare în PNL. Nu se pot detaşa de PSD”, a declarat Lasconi, citată de Agerpres.

Întâlnirea nu s-a materializat până astăzi, iar aseară, Ciucă, întrebat fiind la B1 TV, nu a exclus aceasta variantă „de lucru”, însă a atenționat că USR are probleme „în interior”:

Doamna Elena Lasconi (…) împlineşte o lună de când a preluat conducerea partidului USR şi cred că în această lună nu a reuşit să vadă cu adevărat toată perspectiva de la acest nivel politic şi eu cred că dumneaei are în continuare timp şi preocuparea necesară să vadă care sunt problemele din interiorul USR şi după aceea să dea sfaturi celorlalţi lideri politici.

Când vine vorba de igienizare, eu cred că cea mai bună soluţie pentru această operaţiune au folosit-o românii la alegerile locale şi vedem care este nivelul pentru fiecare dintre noi. Şi mă opresc aici. (…)

Rămân în continuare deschis la dialog. Este important să realizeze că PNL este cea mai puternică forţă politică de dreapta. Dacă ne uităm un pic în istoria PNL putem să spunem că este un brand, inclusiv la nivelul UE. Există disponibilitate pentru dialog, dar nu săptămâna aceasta. Mai vedem cum sunt declaraţiile viitoare”, a atenționat Ciucă.

Articolul precedent700 de euro, mită oferită polițiștilor de frontieră de la Nădlac
Articolul următorProfesorul bucureștean acuzat de viol și agresiune sexuală asupra a doi elevi, plasat sub control judiciar