Sursa: Facebook

Fostul director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov a fost trimis pentru a doua oară în judecată, sub acuzația de luare de mită.

Deferit instanței în stare de arest preventiv de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov în august 2023, pentru mai multe fapte de corupție, acum procurorii detaliază că Ionuț Mircea Marian mai are și alte probleme de natură penală.

Anul trecut, acesta a fost arestat pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită în formă continuată (două fapte), trafic de influență, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, însă între timp, fostul director a fost pus în libertate.

Inițial, în instanță, directorului i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv în noiembrie 2023, când Curtea de Apel Brașov a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu. Mai apoi, a fost plasat sub control judiciar, iar apoi a scăpat de măsuri preventive.

În cel mai recent dosar, au fost luate totuși niște măsuri – asigurătorii, dat fiind prejudiciul imputat, asttfel că mai multe bunuri ale acestuia sunt sub sechestru.

Concret, arată procurorii, „în perioada 2018 – 2023, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, bunuri cu titlu de mită în valoare totală de 270.710,19 lei (container modular cu grup sanitar, generator de curent electric etc).

Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care S.P.L.T. Brașov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri”.

Articolul precedentClaudiu Năsui o susține pe Elena Lasconi la șefia USR
Articolul următorComisarii ANPC pregătesc controalele pe litoral; primele măsuri