Florin Cîțu și Ludovic Orban

Dedesubturi (aproape) nebănuite în dosarul Unifarm, în care șeful suspendat al companiei este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Publicația Plusinfo.org scrie că directorul general al Unifarm ar fi acționat sub oblăduirea premierului Ludovic Orban și ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Până acum, procurorii anticorupție nu s-au legat decât de Eugen Adrian Ionel,
care de capul lui „ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale)”.

Potrivit materialului de pe Plusinfo.org, semnat de Alexandru Cautiș, DNA a „uitat” să menționeze că Adrian Ionel a fost „sunat de premier, apoi de ministru, ATENȚIE, pe whatsapp (!!!), și ambii îi cer să rezolve cu livrările din Turcia. Coincidență din nou, desigur…”.

Lui Adrian Ionel i s-a deschis dosar penal pentru o presupusă cerere de mită, în timp ce Simonei Ciulavu, care a făcut presiuni invocându-l pe premier și pe ministrul de Finanțe, nu i s-a întâmplat nimic. De Orban și Câțu nici atât. Ciulavu a livrat ulterior prin BSG milioane de măști către unități militare din România, măști aduse din Turcia. A avut și noroc să sune premierul Orban la Unifarm, nu pe fix, nu direct pe mobil, ci pe whatsapp, exact cum prevestise ea sau să sune ambasadorul din Turcia la Unifarm la fel cum prevestise ea. Mesajele premonitorii ale acestei doamne și dovada apelurilor sunt la DNA, dar, ca un făcut, pe acestea nu le-a dat DNA în comunicatul despre inculparea lui Adrian Ionel. Ne vom distra cât de curând cu mesaje și telefoane date pe whatsapp de un premier către directorul Unifarm. Este prima oară în istoria României când, într-o situație de pandemie, un premier sună pe whatsapp ca să „miște” contracte. Ceilalți premieri români de după Revoluție nu au avut pandemii în mandat, nu au avut whatsapp și nu au avut-o pe pușcăriașa Ciulavu. Ce fericită coincidență pe capul lui Orban să le aibă el pe toate… (Nici nu vreau să mă gândesc ce spume ar fi făcut Rareș Bogdan dacă Victor Ponta când era premier suna pe whatsapp la Unifarm ca să ajute un import din Turcia prin firma unei presupuse amante, într-o stare de pandemie)”, scrie sursa citată. Întregul material, aici.

Articolul precedentAu protestat de ziua lor
Articolul următorUn primar care fură acte, un altul acuzat că ar fi homosexual, dar și un director de școală sancționat pentru prietenia cu Bachus – și toate în Comuna Săcelu de Gorj!