Marcel Vela

Azi, de la 15.00, în Senat va fi dezbătută moţiunea simplă depusă împotriva ministrului de Interne: „Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”. Ieri, o altă moțiune simplă a fost dezbătută în Camera Deputaților, vizată fiind Monica Anisie, ministrului Educației. De această dată, peste 50 de parlamentari social democrați și câțiva neafiliați cer demisia lui Marcel Vela.

Ministrului Vela i se reproșează contradicții în impunerea restricțiilor prin ordonanțe militare, contradicții între Marcel Vela și șefii săi politici, faptul că structurile pe care le-a coordonat nu au pregătit țara pentru pandemie – greul fiind pus pe seama cetățenilor, dar și „trimiterea românilor la export”. O altă acuză adusă de semnatarii moțiunii este, culmea, faptul că ministrul PNL a cenzurat presa, folosindu-se de pandemie ca pretext. Totodată, în moțiune se arată că ar fi fost falsificate date despre pandemie.

Disprețul și desconsiderarea față de drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor se pot observa în aproape toate deciziile și declarațiile ministrului Vela. … după încetarea stării de urgență, apar trei zile cu un vid de reglementare în domeniul pandemiei. trei zile ale prostiei PNL, care pot compromite uriașul efort colectiv al cetățenilor români.

Este cea mai mare gafă a unui guvern de după revoluție, care din păcate se produce într-una dintre cele mai grele perioade pe care o traversează țara noastră în ultimii 30 de ani. Este prea mult! Ministrul Vela trebuie să plece!”, se arată în moțiune

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, momentul adevărului: „PSD a devenit o penibilă anexă a PNL și a lui Iohannis”
Articolul următorBucureștenii din Sectorul 1 își pot vota proiectele de dezvoltare. Azi e ultima zi