Foto: Facebook

Nu se știe momentan ce se va întâmpla cu festivalurile mari, dacă vor fi organizate sau nu, a afirmat premierul Florin Cîțu aseară la Digi24. Acesta a spus însă că se analizează situația, măsuri la acest capitol urmând a fi creionate abia după luna aprilie, aparent în comun cu mai mulți reprezentanți din industria HoReCa.

Cîțu a subliniat că ar putea exista o posibilitate ca festivalurile să se desfășoare, cu măsuri sanitare și restricții, și …așteaptă idei.

Grupul de lucru la care a făcut referire premierul are „mână liberă”, a asigurat acesta. Dar cei care trebuie să propună variante ar trebui să fie cei din HoReCa.

Am cerut un grup de lucru din partea organizatorilor de evenimente cu Ministerul Culturii. O să fie incluşi şi cei de la HoReCa, să găsească soluţii dacă putem în această vară să deschidem acest sector. La fel şi HoReCa. Am vorbit şi cu cei din HoReCa dacă putem să găsim o formulă prin care să ne asigurăm că pot să nu mai fi închise, dar în acelaşi timp să păstrăm şi regulile de sănătate.

Încă nu am nicio soluţie venită din aceste sectoare. Nu m-aş pronunţa pe festivaluri mari înainte de a discuta, trebuie să trecem peste luna aprilie, aș vrea să vedem cum arată situația pandemiei după luna aprilie. Dacă găsim soluţii împreună cu sectoarele care au fost afectate de această pandemie, putem să încercăm să le implementăm.

Încercăm să găsim o soluţie pentru a redeschide în perioada de vară anumite evenimente cu astfel de situaţii – cu teste, cu cine a fost testat, vaccinat – poate să meargă la un eveniment”, a declarat Florin Cîțu pentru sursa citată.

Articolul precedentNoile restricții vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial
Articolul următorComitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, dat în judecată de o asociație pentru apărarea drepturilor omului