Ministerul Apărării Naționale a anunțat că în această dimineață au fost aduse de la Seul 45 de tone de echipament medical. Transportul, realizat cu o aeronavă, a aterizat pe aeroportul Otopeni.

Zilele trecute, MApN făcea public că a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul echipamentului medical. Este vorba despre 100.000 de combinezoane de protecție, achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic”, se arată într-o postare pe Facebook.

Articolul precedentParlamentarii PSD promit că vor dona 50% din indemnizații
Articolul următorMinistrul Sănătății și-a dat demisia. În locul său ar putea veni secretarul de stat Nelu Tătaru