Advertisement

Agenția Națională de Integritate a găsit din nou probleme în rândul funcționarilor publici și aleșilor din consiliile locale. Nu mai puțin de trei persoane au fost găsite în stare de incompatibilitate dintr-un foc, ANI dezvăluind că acestea, în loc să își aducă aportul pentru cetățenii pe care îi reprezentau, au lucrat pentru interesul propriu. Potrivit ANI, problemele pleacă de la cumulul de funcții și până la încredințarea unor contracte propriilor firme.

FOTEA CONSTANTIN, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Hârlău, județul Iași – INCOMPATIBILITATE. În perioada exercitării mandatului de consilier local, societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat iar soția sa deține funcția de administrator și calitatea de asociat, a efectuat achiziții directe cu o societate comercială înființată de Consiliul Local, precum și cu Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău, și a emis 8 facturi în valoare totală de 15.935,72 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 25 din Legea nr. 215/2001, dispoziții legale în vigoare pentru perioada supusă evaluării.
RĂDUCAN ANEL, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Pătulele, județul Mehedinți – INCOMPATIBILITATE. În perioada 09 ianuarie 2018 – 12 aprilie 2019, a deținut simultan cu calitatea de consilier local și pe cea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al Primarului Comunei Pătulele, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
MARINESCU CRISTIAN-ȘTEFAN, fost funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Bujoreni, județul Vâlcea – INCOMPATIBILITATE. În perioada 20 ianuarie 2015 – 31 mai 2018, a deținut simultan cu funcția publică de execuție de inspector și funcția contractuală de execuție de inspector de specialitate în cadrul Primăriei Comunei Bujoreni, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, se detaliază în comunicatul ANI.

Advertisement
Articolul precedentServiciul de alimentare cu apă în Constanța, la foc continuu
Articolul următorRareș Bogdan nu crede în lockdown