În timp ce Klaus Iohannis chiar nu știe care îi va fi următorul job, dar fiind că modificările legislative care l-ar favoriza întârzie în a fi discutate oficial, liderii PSD&PNL se „războiesc” în postări pe Facebook.

Practic, PNL acuză PSD că a „uitat” de întâlnirile avute și de înțelegerile parafate, în contextul în care social democrații au anunțat că nu sunt de acord cu propunerea liberală de modificare a Legii 208/2015, care ar permite candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.

Ca un scurt „remainder”, în ultimele zile Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ inițiativei PNL, în vrene ce Consiliul Legislativ a dat aviz favorabil cu observații, argumentând că „președintele României are dreptul de a candida la parlament pe lista unui partid chiar și în lipsa acestei legi”.

Însă luni, PNL n-a mai pus dezbaterea amendamentului pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului, cerând în schimb un punct de vedere Biroului Electoral Central (BEC). Mai ales după decizia unanimă a PSD de a vota împotriva amendamentului ce-l ajută pe Iohannis.

Or de aici, au început postările pe Facebook. A fost sau n-a fost o înțelegere? Așadar, liderul PSD Marcel Ciolacu și-a publicat programul oficial din 3 aprilie, care nu ar fi inclus vreo întrevedere cu partenerii de coaliție:

Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”.

Iar Nicolae Ciucă a intervenit după o oră, ironic – ceea ce nu știm exact dacă îl prinde:

Chiar dacă nu a menționat cineva ziua de 3 aprilie, este greu de crezut că domnul Ciolacu își amintește ceva din acea perioadă dacă a uitat ce a discutat săptămâna trecută!”, atașând o captură de ecran cu postarea lui Ciolacu.

În discuție și-a făcut „apariția” – poate nu vă așteptați – Rareș Bogdan. Același care asigura săptămâna trecută că „nu am nici cea mai mică îndoială că legea va trece”:

Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD, care l-au luat captiv.
PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România.

PSD nu s-a schimbat, desi liderii acestuia au încercat să își spele imaginea în Europa prin intermediul PNL.
P.S. Mâine amănunte incendiare despre situația financiar – economică în care se află cu adevărat România și nepriceperea fostului baron de Buzău în treburile guvernării
”.

Mâine” – adică azi. Așteptăm cu interes argumentele lui Rareș Bogdan, a cărui postare – ca de obicei cu limită în a comenta, a fost primită cu 138 de reacții cu râs. Acestea fiind cele mai multe. Urmată, într-adevăr, de 117 de like-uri.

Articolul precedentMită de 5.000 de lei la Garda de Mediu Prahova
Articolul următorKamala de Câmpulung