Sursa: Facebook

Deputatul USR Emanuel Ungureanu se arată încrezător că, după congresul de luna aceasta, formațiunea politică va avea nu doar un președinte, ci și viitorul prezidențiabil.

Cei „doi într-unul” ar fi Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, Ungureanu exprimându-și speranța că aceasta va conduce și USR. Însă Lasconi trebuie să își asigure susținere și în Biroul Național al USR – conducerea extinsă a formațiunii, care trebuie să fie echilibrat.

Declarațiile lui Ungureanu, făcute la B1 TV, vin în contextul în care între 24 – 25 iunie are loc turul 1 al alegerilor din USR, iar în cazul în care niciun candidat nu este votat cu ajoritate clară, există posibilitatea organizării unui ai doilea tur 2, pe 27 – 28 iunie. Iar „bătălia”se dă între patru candidați: Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu și Vasile Filip.

Comitetul Politic a stabilit că în 29 iunie vom avea și un candidat cunoscut pentru prezidențiale. Deci, la finele congresului, nu vom avea doar un președinte nou pentru USR, ci vom avea și desemnarea unui candidat din partea USR pentru prezidențiale.

Există un câștigător cunoscut în funcția de președinte. Dacă mă întrebați n-o să spun care e, că e ușor de intuit (…). Ce există necunoscut – și probabil o nuanță de echilibru ar trebui să existe – un Birou Național echilibrat. Cred că orice formă de dezechilibru aduce tulburări. Eu sper și cred în înțelepciunea colectivă a USR-iștilor și cred că după aceste frământări interne (…) partidul să se mobilizeze într-o vară cumplit de grea, un an electoral extrem de dificil cu monstrul acesta roșu PSD&PNL, să ne strângem resursele să putem comunica cu populația mai relevant. (…)

Eu susțin că Lasconi ar trebui să fie candidatul USR pentru președinție și puterea în partid să se împartă între ea și un BN echilibrat. (…) Puterea într-o singură mână nu e în regulă pentru echilibrul democratic indiferent de partid. (…) În jurul doamnei Lasconi e o echipă, și Claudiu Năsui, Cristian Prună. Îmi sunt prieteni, sunt oameni echilibrați, care înțeleg politică. Nu mai suntem partidul din 2016, cred că maturitatea politică o să fie victorioasă.

Cred că nu e despre doamna Lasconi, USR nu e un partid al unei singure persoane. Are nevoie de tot suportul partidului. L-au avut Barna, Drulă și-l va avea și ea. Doamna Lasconi trebuie să fie conștientă că toată lumea se va pune în spatele ei”, a precizat deputatul USR pentru sursa citată.

Însă dincolo de credințele „intime” ale deputatului USR, Elena Lasconi a declarat de mai multe ori că nu va accepta să candideze la prezidențiale din partea USR, ba chiar își va și da demisia de la șefia partidului dacă nu va avea și majoritatea în Biroul Național al formațiunii.

Articolul precedentÎPS Teodosie, sfaturi controversate pentru o femeie agresată de soț; Gorghiu: „Este rușinos”
Articolul următorPSD&PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale