George Tuță - Foto zin.ro

După câștigarea alegerilor, George Tuță pare că vrea să știe exact ce va prelua din toamnă. Prin intermediul Ramonei Porumb, viceprimarul PNL-ist al Sectorului 1 îi pune la muncă pe cei care patru ani au avut doar dolce far niente.

Sursele mele din Primăria Sectorului 1 susțin că săptămâna trecută, o cerere a Ramonei Porumb a creat panică printre directorii subordonatelor. Aceștia sunt întrebați cu subiect și predicat ce au făcut pentru salariile de zeci de mii de lei lunar.

Ramona Porumb – Foto Facebook

Cum arată întrebările

  1. Raport de activitate al structurii pe care o conduceți, pe ultimele 12 luni de activitate
  2. Proiecte de investiții aflate în derulare, precum și stadiul acestora. În situația în care se înregistrează întârzieri în derularea proiectelor, se completează cu explicații legate de acestea
  3. Lista și stadiul acțiunilor aflate pe rolul instanțelor de judecată în care este parte structura pe care o conduceți, prin aparat propriu sau prin servicii juridice externalizate
  4. Situația indicatorilor de personal, conform modelului (urmează modelul)
  5. Situația execuției bugetare la data prezentei

Asta înseamnă că George Tuță vrea să preia în cunoștință de cauză Primăria Sectorului 1 și probabil vom asista și la un audit în momentul preluării.

Că cei patru ani de ”domnie” useristă au fost un dezastru se vede pe străzile sectorului. Că cei care au condus Primăria către dezastru sunt slab pregătiți ori deloc, este evident.

Sursele mele susțin că deja ”corabia” ia apă iar unii deja și-au anunțat în cercurile apropiate, fuga.

Departamentul Imagine, cel cu care am lucrat intens (din partea mea, că din partea lui Ionel Stoica aproape deloc) va rămâne fără șef, că de lider nu a putut fi vorba, de la 1 august. Șefa ”de la achiziții” pare că va pleca mai devreme cu o lună.

Aceste plecări spun multe despre cei care au nenorocit Sectorul 1. Profesioniștii și cei care ar fi luat corect concursurile de angajare, nu a doua sau a treia oară, ar fi rămas și ar fi stat demni, cu capul sus, dar, asta este valoarea lor.

Între timp, în Primăria Sectorului 1

Zeci de angajați din cadrul Aparatului Propriu și Subordonatele Primăriei Sectorului 1 nu mai au liniște. Circulă zvonuri, dar și documente oficiale, potrivit cărora urmează câteva reorganizări. Unele legale, altele par să depășească sfera legalității.

Omisiunile cu bună știință a Consiliului Local din schema organizatorică a Instituțiilor Publice supuse reorganizării (sursele spun că ar putea fi din ordinul primăriței) și astfel relația de subordonare a acestora față de CL al Primăriei Sector 1 nu mai este ilustrată în structura organizatorică internă, așa cum prevede legea, HCL Sector 1.

Lipsește avizul favorabil/consultativ, cu eventuale observații și propuneri, din partea Sindicatelor, Consiliului Consultativ al Instituțiilor propuse spre reorganizare deși “cosmetizat’” avem de-a face cu modificări ale raportului de serviciu, înființarea de activități noi și ”plantarea” fără concurs a sinecurilor USR în funcții de conducere pe perioade ”nedeterminate” precum șef serviciu, director adjunct.

Modificări ilicite ale ROF (dar ”avantajoase” sinecurilor USR) în ceea ce privește condițiile de ocupare ale unor funcții de conducere (director adjunct, șef serviciu) dar și in ceea ce privește componența Consiliului Consultativ (sunt excluși experții, specialiștii din cadrul unor instituții publice reprezentative domeniului de activitate), stabilirea atribuțiilor acestuia prin limitări cu iz ilegal, fără licitație publică organizată in condițiile legii atunci când se vorbește de concesionarea, înstrăinarea sau închirierea de bunuri și servicii publice către terți etc.

Citește și Centrul Medical Caraiman din Sectorul 1 se transformă într-o mare familie

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentȘEFUL FILAJULUI la SRI, FĂCUT CONSILIER de GEORGE SIMION
Articolul următorPaul al României va fi extrădat
Senior partner Ziarul de Investigatii