Dragnea află azi dacă speranța moare ultima

Fostul lider PSD află astăzi dacă procesul îi va fi, sau nu, strămutat la altă judecătorie din țară. „Schimbi locul, schimbi norocul”, zice o vorbă din popor

Foto: Iulia KELT

Curtea de Apel Bucureşti va judeca, astăzi, cererea lui Liviu Dragnea referitoare la strămutarea procesului pentru eliberarea condiţionată. Reamintim că data trecută când s-a încercat strămutarea, în 19 mai, apelul a fost amânat din cauza absenței avocatei lui Dragnea. La momentul respectiv, aceasta a invocat probleme de sănătate.

Liviu Dragnea știe că „încercarea moarte n-are”

În definitiv, această nouă încercare a lui Liviu Dragnea, de a beneficia de o altă instanță, în ideea că schimbatul locului i-ar putea aduce acestuia și schimbatul norocului, nu are cum să-i dăuneze fostului lider al PSD. În cel mai fericit caz, doar să-l ajute.

Așadar, marți, la ora 12:20 va fi judecată cauza în care Dragnea cere ca procesul să-i fie mutat în altă localitate, la o altă judecătorie.

Dragnea ar putea fi, astăzi, eliberat condiționat. Sau nu!

Cererea de eliberare condiționată a fost înaintată inițial la Judecătoria Sectorului 5, însă cum magistrații nu s-au dovedit a fi de partea acestuia, Dragnea își încearcă acum norocul la Curtea de Apel București, sperând că strămutarea procesului îi va oferi șanse noi de eliberare, la apel.

Strămutarea a mai avut o încercare, însă în lipsa avocatei acestuia, cauza a trebuit să fie amânată până astăzi.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia din 2019, definitivă la avea vreme, venea imediat după alegerile europarlamentare, presărate cu mitinguri PSD organizate în toată țara, în scop electoral. Astfel, ceea ce Liviu Dragnea spera să fie un mare succes, se transforma rapid într-un mare eșec al fostului lider PSD.

Imediat după încarcerare, majoritatea membrilor Partidului Social Democrat se deziceau de acesta, așezând-o în fruntea partidului pe Viorica Dăncilă, premier al României în acea perioadă. Ulterior, inclusiv Viorica Dăncilă avea să fie „detronată”, locul acesteia fiind ocupat în partid de Marcel Ciolacu, cel care ocupă această funcție și în ziua de astăzi.

Articolul precedentRapoartele de activitate ale Avocatului Poporului vor fi analizate azi în Parlament
Articolul următorDrumul Aurului de la Brad, Hunedoara, invadat de exploatări forestiere
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.