Una caldă, alta rece. Dacă Dan Şova a rămas cu imunitate, nu acelaşi lucru se poate spune despre Darius Vâlcov. Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov a fost aprobată de Senat, fiind înregistrate 97 de voturi „pentru”, 48 „împotrivă” şi cinci abţineri.

UPDATE Curtea Supremă l-a plasat în arest la domiciliu

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov va fi plasat în arest la domiciliu, au decis joi seară magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, hotărârea nefiind definitivă. Darius Vâlcov a aflat că va fi arestat la domiciliu, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere, el aşteptând decizia instanţei acasă.

UPDATE Darius Vâlcov a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, reținut miercuri de procurorii DNA pentru 24 de ore, a ajuns în arestul Poliției Capitalei. Vâlcov a fost scos cu cătușe la mâini din sediul DNA și dus în arestul Poliției Capitalei, după ce a primit ordonanță de reținere într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență. „Mergem înainte!”, le-a spus Vâlcov jurnaliștilor, înainte de a fi băgat într-o mașină a Poliției. Vâlcov va fi prezentat judecătorilor instanței supreme cu propunere de arestare preventivă.

Alţi 18 senatori nu au fost prezenţi la vot. Votul a fost secret, cu bile. De altfel, senatorul PSD Darius Vâlcov le ceruse colegilor săi să dea un vot pozitiv pentru cererea privind arestarea sa, adăugând că nu doreşte să fie obligat să-şi dea demisia din Senat, pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei. Vâlcov şi-a început discursul în plenul Senatului, precizând că a pregătit un discurs cu avocaţii, dar că doreşte să-l prezinte judecătorului, astfel că va vorbi liber.

”Astăzi este Buna Vestire. Primim o veste bună, Codul fiscal şi cel de procedură fiscală vor fi aprobate în Guvern. De asta trebuie să ne ocupăm”, a spus Vâlcov. El a adăugat, în ceea ce priveşte speţa pe care o dezbate Senatul, şi ceea ce este acuzat de către procurori, că ”îi roagă pe colegi să lase Justiţia să spună dacă trebuie să fie reţinut sau nu”. ”Solicitarea mea este să daţi un vot DA. Este o rugăminte în plus, fiind şi ziua mea, de a nu mă pune în situaţia de a-mi da demisia din funcţia de senator, pentru a veni în faţa instanţei”, a spus Vâlcov în plenul Senatului. 

Articolul precedentAurel Radu şi-a dat demisia de la conducerea Metrorex.
Articolul următorCostel Comana găsit mort într-un avion din Costa Rica