Advertisement

Călin Popescu Tăriceanu analizează intențiile „din umbră” și jocurile liberalilor, odată cu implementarea programului prin care Guvernul acordă tichete sociale pentru masă caldă oamenilor aflați în categorii vulnerabile. Este o idee bună, nimic de spus, însă Tăriceanu atrage atenția că programul este plin de scăpări – mai mult sau mai puțin intenționate – și că de fapt este doar praf în ochi și bătaie de joc.

După ce le-au refuzat mărirea pensiilor cu 40%, așa cum prevedea legea, propagandiștii lui Orban au venit cu un praf în ochii pensionarilor, sperând să mai păcălească niște votanți.

Au distribuit peste 300.000 de carduri pentru persoanele peste 75 de ani și care au venituri sub 800 lei/lună. Frumos, am zice în mod normal! Până la urmă orice ajutor contează și dacă e dat cu scopul de a lua un vot. Aceste carduri pe care fiecare din persoanele de mai sus va primi 180 de lei (adică 6 lei/zi) sunt pentru masă caldă! Ele sunt netransmisibile și fiecare localitate este arondată unui restaurant. Și asta sună bine, pentru că mai dăm de lucru la HORECA închisă tot de Orban!

Dar drumul spre iad este pavat cu intenții bune!

Cum cele mai multe persoane care se califică pentru acest ajutor sunt în mediul rural, asta înseamnă că sunt șanse foarte mari ca restaurantul la care sunt arondați să se afle la 10 sau 20 km! Deci, ce șanse sunt ca aceste persoane în vârstă, probabil și suferinde, să facă zilnic această distanță pentru a-și lua masa caldă?

Să zicem că ar face acest efort, dar cât ar costa transportul unei persoane care vrea să folosească aceste carduri? Mult mai mult decât aceea masă caldă!

De ce atâta bătaie de joc? De ce atâta dispreț? Pentru că sunt siguri că acești oameni, terorizați de măsurile guvernului Orban, nu vor ieși la vot să-i penalizeze! Sper să o vor face copiii și nepoții lor!”, opinează Tăriceanu.

Advertisement
Articolul precedentRomânii – plătiţi cu promisiuni și bătaie de joc
Articolul următorServiciul de alimentare cu apă în Constanța, la foc continuu