Daniel Tudorache pune punctul pe „i” în problema gropii de gunoi Chiajna-Rudeni, care ar trebui desființată, conform hotărârii din instanță. Astfel, edilul din Sectorul 1 dă un ultimatum instituțiilor cu atribuții în domeniul mediului și chiat atrage atenția că, dacă nu se va respecta legea, va cere demisia ministrului Mediu. Potrivit primarului Tudorache, problema cu groapa Iridex trebuie rezolvată cel târziu până vineri!

Astăzi i-am solicitat public ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, să stopeze depozitarea de deșeuri la groapa Chiajna-Rudeni! Mai exact, i-am cerut să ia măsuri pentru a-l determina pe operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni să respecte o hotărâre executorie a instanței, dată după mai bine de doi ani de procese și 24 de termene.

În ciuda acestei hotărâri executorii a Tribunalului București, din data de 14 august 2020, prin care instanța a decis anularea Autorizației Integrate de Mediu pe ultimele două suprafețe încă funcționale ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni – celulele 6 și 7 – operatorul acestei gropi de gunoi continuă să depoziteze ilegal deșeuri pe un teren situat între celulele 1-5 și 6-7.

Am precizat că așteptăm ca până vineri, 28 august 2020, autoritățile statului cu atribuții în protecția mediului să stopeze depozitarea ilegală a deșeurilor la groapa Iridex și să oprească poluarea pe care această groapă de gunoi o produce în cartierele din zona de Nord-Vest a Sectorului 1. Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, voi cere public demisia ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Prin continuarea activității de depozitare a deșeurilor, în ciuda hotărârii Tribunalului București, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni ne sfidează pe noi, ca administrație locală, dar, mai grav, sfidează o întreagă comunitate afectată de poluarea produsă de acest depozit și sfidează o hotărâre a instanței”, arată primarul Sectorului 1.

Articolul precedentDacian Cioloș: „Îi recomandăm domnului Alexe să mai recruteze câțiva pesediști ”
Articolul următorCum a devenit RAJA importantă pentru operatorii de plăți electronice