Sursa: Google maps

Acuzații de luare de mită la adresa unui medic din Brașov, care ieri a fost prins în flagrant.

Surse din anchetă arată că acesta profesează la Spitalul CF din Brașov, și că, înainte de flagrant, ar fi luat bani de la mai mulți pacienți.

Acum inculpat în dosar, medicul ar fi cercetat pentru alte 10 fapte de luare de mită, vizată de anchetă fiind și o asistentă.

Momentan, oficial, „în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și luare de mită față de două cadre medicale asupra cărora există suspiciunea că le-au fost remise sume de bani sau alte bunuri pentru îndeplinirea actului medical”, după cum au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

De altfel, flagrantul a fost organizat ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, astfel reușind să se probeze că medicul „a primit de la un pacient suma de 200 de lei cu titlu de mită pentru îndeplinirea unui act medical aflat în atribuțiile sale de serviciu”.

Mai mult, precizează DGA, „în vederea documentării probatoriului din cadrul dosarului penal întocmit, procurorul de caz a delegat, în continuare, polițiștii DGA – Serviciile Județene Anticorupție Covasna, Brașov și Harghita, să efectueze 5 percheziții domiciliare, dintre care 3 la spitalul la care este angajat medicul și 2 la locuințele unor persoane fără calitate specială de pe raza localității Sânpetru, din județul Brașov”.

Ieri, după flagrant și audierile care au urmat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, medicul a fost reținut, iar cel mai probabil astăzi va fi prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Articolul precedentComunicat de Presă – Compozitorul HORIA MOCULESCU, invitat de onoare la cea de-a XXI-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”Comunicat de Presă –
Articolul următorGeorge Simion începe campania electorală pentru prezidențiale în forță, cu promisiuni care nu țin de atribuțiile unui șef al statului