Sursa: Facebook

Ministrul PSD al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, vine cu explicații pompoase când este vorba de situația delicată a deficitului cu care se confruntă țara noastră.

Ieri, acesta a admis că exisă o gaură în buget, dar că aceasta e „sustenabilă”. Or, potrivit dexonline.ro, sustenabilitate are legătură cu faptul că poate fi poate fi suportat sau, figurativ, că poate fi susținut cu argumente convingătoare.

Probabil Câciu a vorbit la propriu, și nu la figurat, atunci când, la Digi 24, a admis că gaura din bugetul statului e anul acesta mai mare decât cea de anul trecut, dar a subliniat că este mai sustenabilă.

Dacă mă raportez la structura deficitului, spun că suntem mai sustenabili decât anul trecut. Deși nominal gaura e mai mare, ea e mai sustenabilă. Anul trecut, la șase luni, partea de investiții era aproape de 60% din total deficit.

Acum e 80% din total deficit. La final de an e preconizat ca investițiile, ca și anul trecut, să depășească deficitul, adică valoarea investițiilor să fie undeva la 120 de miliarde, iar deficitul la 90. (…)

Aprecierea mea e că, la modul cum lucrurile sunt așezate, putem să ne închidem pe un deficit de 6,2 – 6,3%, față de prognoza Comisiei care Europene de 6,9%”, a explicat ministrul Adrian Câciu, citat de B1 TV.

Articolul precedentGeorge Simion începe campania electorală pentru prezidențiale în forță, cu promisiuni care nu țin de atribuțiile unui șef al statului
Articolul următorFuncționari publici din Prahova, mituiți să întocmească în fals ITP-urile a zeci de mașini