În județele Alba și Mureș, cetățenii din două comune au mers din nou la vot, ieri, dat fiind că doi dintre candidați au obținut un număr egal de voturi, astfel că s-au considerat a fi situații de balotaj.

Informația este oficială, venită din partea Autorității Electorale Permanente – organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcția de primar fiind necesară pentru a lămuri situația de balotaj din comunele Chețani, județul Mureș, și Poșaga, județul Alba.

Potrivit AEP, deja în Alba s-ar ști situația, candidata Partidului Social Democrat (PSD), Aurelia Popa, fiind aleasă primar al comunei Poşaga din Apuseni, învingându-l pe actualul edil aflat în funcţie din 2012, liberalul Ionel Bulgăr. Conform datelor, 151 de cetățeni au votat pentru noul primar (52,43%), în timp ce Bulgăr a obținut 137 de voturi (47,56%)

AEP informa că pentru funcția de primar în comuna Poșaga, județul Alba, atât Aurelia Popa (PSD), cât și Ionel Bulgăr (PNL), obținuseră la scrutinul din data de 9 iunie a.c. câte 345 de voturi fiecare, dintr-un număr total de 690 de voturi valabil exprimate.

Totodată, în comuna Chețani, județul Mureș, candidații aflați în situație de balotaj au fost Daniel Marcel Bega (Alianța PMP-Forța Dreptei) și Emil-Florin Mocan (PSD), care obținuseră câte 431 de voturi fiecare dintr-un număr total de 1.202 voturi valabil exprimate.

Din datele centralizate de AEP, de această dată, prezența la vot în cele 5 secții din Poșaga a fost de 94,89% – 31 de votanți au apelat la urna mobilă, 123 pe liste suplimentare, 589 pe liste permanente, iar o persoană a fost înscrisă pe lista complementară. În Chețani, în cele 3 secții, prezența la vot a fost de 65,35%. Astfel, 3 persoane apar pe listele complementare, 1.275 au votat pe liste permanente, 23 – suplimentare și 30 cu ajutorul urnei mobile.

Articolul precedentPatru „membri mititei” în cursa pentru conducerea USR
Articolul următorEL ESTE ȘEFUL SPP INFILTRAT de PAHONȚU în AUR!