Preşedintele Klaus Iohannis va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia, informează Administraţia Prezidenţială. De asemenea, ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, are programată o întrevedere cu grupul de raportori ai Comisiei.

Întrevederea acestora cu şeful statului va avea loc la ora 11,00. Între orele 9,00-10,00 raportorii Comisiei de la Veneţia au programată o întâlnire la Ministerul Justiţiei cu Tudorel Toader, potrivit agendei oficiale a acestuia.

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor fi săptămâna aceasta în România pentru a avea discuţii cu reprezentanţii instituţiilor de forţă din justiţie pe tema modificării legilor Justiţiei, a înfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE. Delegaţia va avea întâlniri şi membrii din conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie.

Articolul precedentIohannis nu e de acord cu propunerile de miniștri. „Această remaniere este un fel de farsă”
Articolul următorViorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerile de miniștri interimari. Cine sunt aceștia