Captură video Digi 24
Captură video Digi 24

Un copil a murit în urma bombardamentelor, după ce o rachetă a lovit o casă în orașul Chihuiiv, în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei.

Este zona în care populația civilă a fost puternic afectată de bombardamentele rusești.

În cursul dimineţii de 24 februarie, autorităţile din Ucraina au anunţat că au murit cel puţin opt persoane. De asemenea, au fost raportate explozii în şapte oraşe mari, inclusiv în capitala Kiev.

O rachetă a lovit și un bloc de locuințe, provocând moartea unei persoane

Au fost raportate atacuri care au generat explozii în Kiev, Mariupol, Harkiv, Odesa, Dnipro, Kramatorsk şi Ivano Frankivsk, au declarat surse locale, citate de BBC News.

Coloane de tancuri au pătruns în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk. De asemenea, forţe militare sunt prezente şi în sudul Ucrainei, dinspre Crimeea, dar şi în nord, dinspre Belarus, mai arată sursa citată.

Bilanţul preliminar al victimelor este de cel puţin nouă morţi, printre care şi un copil. Totuşi, oficialii vorbesc de sute de victime. Zeci de mii de oameni încearcă să fugă din capitala Ucrainei

Inamicul a lansat atacuri intense de artilerie asupra unităţilor noastre din estul ţării, precum şi asupra centrelor de comandă şi control şi a aeroporturilor militare din alte regiuni ale ţării”, a declarat Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, citat de agenţia Ukrinform, arată Ştiri pe Surse.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, susține că România s-ar fi pregătit să primească peste 500.000 de refugiați din Ucraina. În plus, Dîncu a precizat că ar exista un plan în toate marile orașe aflate în vecinătatea granițelor.

Articolul precedentRepublica Moldova intră în stare de urgenţă
Articolul următorMinisterul Dezvoltării investește sute de milioane de euro pentru construcția de creșe moderne în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time