țigări de contrabanda

Poliţiştii de frontieră din Suceava au confiscat sâmbătă peste 38.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 448.000 de lei.

Sâmbătă, în jurul orei 20.00, lucrătorii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au observat pe raza localităţii de frontieră Falcău (jud. Suceava) mai multe persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul ţării colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce. Nici de această dată cei în cauză nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate şase focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras spre teritoriul statului vecin”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

În urma cercetării zonei au fost descoperite mai multe colete care conţineau 35.160 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 412.000 lei. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, a menţionat sursa citată.

Tot sâmbătă, în P.T.F. Vicşani-feroviar (jud. Suceava), poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunţit asupra trenului de călători internaţional, aflat pe sensul de intrare în România. „Astfel, a fost descoperită, în cutia laterală a sistemului de răcire, cantitatea de 560 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că ţigările aparţin unui cetăţean român, P.C. de 52 de ani. Ţigările în valoare de 830 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare”, se mai arată în comunicat. În aceeaşi zi, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei a descoperit, în apropierea frontierei de stat, două colete cu ţigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 35.100 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate, a menţionat aceeaşi sursă.

Articolul precedentDe Dragobete, Lia Olguța Vasilescu se mărită cu Claudiu Manda
Articolul următorBăsescu îi atacă pe Turcan și Barna, pentru ”slugărnicia” de la Congresul UDMR