Foto: Facebook/Marius Constantin Budăi
Foto: Facebook/Marius Constantin Budăi

În condițiile în care sindicaliștii anunţă proteste pe tema Legii salarizării unitare, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a încercat să calmeze spiritele.

Într-o intervenție la Antena 3, Marius Budăi a punctat că eventualele acțiuni de protest sunt pripite și că sindicaliștii vor găsi înțelegere, așa cum, a subliniat acesta, s-a întâmplat de fiecare dată de când a preluat mandatul.

Pe de altă parte, sindicaliștii consideră că proiectul privind Legea salarizării nu este transparent, motiv pentru care ar exista riscul ca salariile să fie tăiate sau sporurile să fie eliminate.

Pe mine mă miră această atitudine. Sunt covins că mai mare deschidere la dialog decât am avut eu nu a fost niciodată. Dacă sindicatele au vrut să fie atât de active cât se dau acum, trebuiau să aibă această activitate atunci când se scria PNRR.

Unele dintre sindicate, nu toți”, a atras atenția ministrul Budăi, explicând că în acest moment nu e nimic bătut în cuie, implicit nu sunt motive de îngrijorare.

Noi nu avem nicio formă finală. Încă de la preluarea mandatului am spus foarte clar că, dacă atunci când s-a scris PNRR nu au fost consultate nici partidele din opoziție, nici partenerii sociali și nici societatea civilă, eu nu voi repeta acest lucru și nu voi face aceeași greșeală, pentru că sunt un om extrem de deschis la dialog.

Dar la un dialog onest în ambele sensuri, nu cu amenințări la televizor. O să am discuții clarificatoare cu mai mulți lideri. Nu înțeleg această atitudine. Cu siguranță mi-i vreau parteneri în această reformă. Această Coaliție nu are nicio intenție de a diminua veniturile niciunui cetățean”, a subliniat ministrul Budăi pentru sursa citată.

Articolul precedentEXCLUSIV Ziarul de Investigații – Ilie Șerbănescu: Statul ia cel mult 15% din impozitul pe profit pe care ar trebui să îl plătească multinaționalele. Greul cade pe românii de rând
Articolul următor15.000 de lei, amendă aplicată de Protecția Consumatorilor după aglomerația de la Telegondola Sinaia