Cîțu va merge în Parlament cu un proiect de lege privind obligativitatea vaccinării și testarea pe proprii bani

„Opțiunea mea este ca toată lumea să se vaccineze, de aceea am făcut toate eforturile pentru a avea și vaccin, și centre de vaccinare”

Premierul Florin Cîțu a afirmat, la Digi 24, că nu vrea să impună restricții ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de infectare cu Covid, dar se vede pus în situația de a impune obligativitatea vaccinării, respectiv testarea pe bani proprii, în cazul medicilor, a cadrelor didactice precum și a persoanelor din sectorul public care intră în contact cu persoanele fizice, motiv pentru care zilele următoare va merge în Parlament cu un proiect de lege pe această temă.

„Opțiunea mea este ca toată lumea să se vaccineze, de aceea am făcut toate eforturile pentru a avea și vaccin, și centre de vaccinare. Azi am depășit 10 milioane de doze folosite, dar totuși avem valul 4. Nu vreau să introducem iarăși restricții sau să închidem economia. Avem certificatul verde, prin care românii vor putea menține activitățile deschise, acolo persoanele vor putea să intre cu vaccin, test negativ sau că au trecut prin boală”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Acesta a precizat ce se întâmplă în cazul celor din domeniul sanitar, în special al celor care refuză vaccinare. „Vaccinarea obligatorie o văd ca pe o ultimă variantă. (…) Încă nu mi s-a răspuns (n.r. cei din cadrul coaliției de guvernare) ce facem în cazul în care aceștia refuză. Sunt multe decizii în România cu amenzi, care, de multe ori, sunt ignorate. Ce facem dacă cineva refuză vaccinarea? Aici trebuie să găsim soluții.  Căci dacă trebuie să dăm afară sau să le suspendăm conractele, nu suntem în situația de a face acest lucru. Avem nevoie de fiecare medic”, a mai spus premierul.

Cât privește impunerea vaccinării obligatorii în rândul medicilor, respectiv al cadrelor didactice, premierul Cîțu a afirmat că zilele viitoare va fi stabilită. „Trebuie să mergem în Parlamentul României cu proiect de lege, nu poate să fie Ordonanță de Urgență. Ministerul de Justiție insistă că aceasta este varianta pe care trebuie să mergem. Iar în Parlament vom vedea dacă cei de la USR se vor rupe de cei de la AUR și vor merge pe aceste variante, atfel, dacă ei merg în continuare pe lângă AUR și susțin această campanie de anti-vaccinare va fi complicat”, a mai spus Florin Cîțu, cu privire la vaccinarea obligatorie și obligativitatea plății testului a celor care refuză vaccinarea. „Mă gândesc la personalul medical, la cadrele didactice, precum și alte persoane din sectorul public care intră în contact cu clienți, persoane fizice, precum și MApN sau MAI”, a concluzionat Florin Cîțu.

Sindicatul Europol avertizează. Polițiștii nu pot verifica certificatele verzi

Articolul precedentSindicatul Europol avertizează. Polițiștii nu pot verifica certificatele verzi
Articolul următorRareș Bogdan știe cine l-ar fi trădat pe Cîțu