Crimă înfiorătoare la Brăila, unde o doctoriță, medic stomatolog, a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit.

Autorul ar fi un bărbat de 39 de ani din Brăila, căsătorit, tată a 4 copii. Acesta a fost prins după 4 zile de la faptă, însă momentan, motivul crimei rămâne necunoscut, pentru că nu și-a recunoscut fapta la audieri.

Doctorița Marina Gavril, în vârstă de 41 de ani, este originară din Republica Moldova, însă de mai mulți ani locuia cu soțul său în Brăila, unde avea un cabinet stomatologic. Pe 16 iulie, aceasta a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, cu mai multe tăieturi în zona gâtului, de femeia de serviciu, care a fost alertată chiar de soț.

Date din anchetă au fost făcute publice oficial de procurorii care anchetează cazul. Astfel, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au precizat că, inițial, ancheta a început in rem, pentru omor:

Mijloacele de probă administrate în cursul urmăririi penale au condus la schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de omor în infracţiunea de omor calificat. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din lucrătorii poliţiei judiciare şi lucrători criminalişti, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care a desfăşurat activităţi specifice în vederea identificării autorului/ autorilor şi aflarea adevărului în cauză”.

În weekend, principalul suspect a fost prins de polițiști și a fost dus la audieri, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi arestat de instanță. Momentan, bărbatul bănuit că ar fi ucis-o pe doctoriță nu a contestat măsura.

Admite propunerea formulată de Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpatului: Mihai Maricel, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21 iulie 2024, ora 17.00 până la data de 19 august 2024 inclusiv, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea Tribunalului Brăila.

Conform procurorilor, necropsia a indicat că moartea doctoriței a fost violentă „şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute prin hemoragie externă masivă, consecutivă unor plăgi tăiat-înjunghiate de la nivelul gâtului, cu interesarea pachetului vasculo-nervos al gâtului de partea dreaptă, a căilor aeriene şi digestive, a corpului vertebral cervical 6, precum şi a unei plăgi înjunghiate supraclaviculare stângi, cu interesarea parţială a venei jugulare externe; plăgile de la nivelul gâtului ar fi putut fi produse prin lovire cu corp dur tăietor-înţepător (cuţit sau similar acestuia), având vârf bine ascuţit şi margine tăioasă; s-au mai constatat şi alte leziuni traumatice, respectiv echimoze şi zone escoriate la nivelul ambelor membre superioare, hemitorace drept, suprascapulară dreaptă şi gambă stângă”.

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al PSD despre candidatura lui Ciolacu: „După 20 de ani de președinți de dreapta, credem că e nevoie de cineva care să unească națiunea”
Articolul următorCompanie de pe piața distribuției de suplimente alimentare, anchetată pentru concurență neloială