Sursa: Google maps

Anchetă în curs derulată de Consiliul Concurenței în ceea ce privește o companie de pe piața distribuției de suplimente alimentare.

Totul, după sesizare a unei companii concurente, care a dus la o inspecție inopinată la sediul Sun Wave Pharma SRL – compania anchetată.

Potrivit inspectorilor, este vorba despre „posibila încălcare a normelor privind concurența loială de către Sun Wave Pharma, care ar fi exercitat presiuni asupra producătorului Geltec Private Ltd., pentru a înceta livrarea suplimentelor alimentare către Bleu Pharma SRL, competitorul său pe piața națională”.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici de concurență neloială. Efectuarea inspecțiilor nu reprezintă o antepronunțare a autorității de concurență în ceea ce privește vinovăția companiei”, transmite Consiliul Concurenței.

De altfel, sesizarea de la care a pornit ancheta a fost făcută chiar de Bleu Pharma SRL, iar Consiliul Concurenței atrage atenția că, în cazul în care „constată încălcarea regulilor de concurență loială, autoritatea dispune măsuri pentru interzicerea săvârșirii faptei și emite o decizie în baza căreia instanța de judecată poate hotărî despăgubiri pentru compania Bleu Pharma SRL”.

În contextul anchetei, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a subliniat că „în acest nou caz care vizează acțiuni de concurență neloială, ne uităm la condiționarea tranzacțiilor comerciale între parteneri, ceea ce contravine practicilor cinstite și, în același timp, destabilizează activitatea jucătorilor mai mici de pe piață”.

Articolul precedentDoctoriță stomatolog, înjunghiată în propriul cabinet din Brăila; autorul a fost arestat
Articolul următorBolojan vinde vila foştilor prim-secretari ai PCR, din Oradea