Video: O familie de zimbri a fost filmată în Parcul Național Vânători, din Neamț

Zimbrul, un simbol românesc și o specie care a fost mult timp pe cale de dispariție

Imagini inedite: o turmă de zimbri a fost filmată în timpul unei misiuni de monitorizare a faunei.

Acțiunea a avut loc în Valea Cracăului din Parcul Național Vânători Neamț. Zona este administrată de regia națională Romsilva, relatează Mediafax.

Angajații Parcului Național au reușit să surprindă turma care are numeroase exemplare. Înregistrarea, care a fost publicată de către angajații parcului pe canalul de Youtube, a devenit virală pe multiple spații de socializare.

Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri în libertate pe Valea Cracăului în Parcul Natural Vânători Neamț, într-o filmare realizată de colegul nostru Ioan Mihuț. Exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț sunt monitorizate tot timpul de specialiștii Romsilva”, scrie reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț. Animalul a dispărut din România timp de aproape două secole și a fost reintrodus în fauna țării în 1958. Atunci, au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia. Treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț, precizează Știri pe Surse.

Zimbri cu pui, filmați în județul Neamț

La începutul lunii martie, o familie de zimbri a fost filmată în timp ce-și proteja puiul. Filmarea a fost realizată tot de către de angajații Romsilva, regia care administrează rezervația naturală din județul Neamț.

Animalele au simțit prezența oamenilor și au încercat să protejeze puiul de zimbru care îi însoțea, a precizat, la acel moment, Știrea Verde.

Imagini splendide cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, într-o filmare realizată de colegii noștri în timpul acțiunilor de monitorizare. Se poate observa în imagini cum adulții protejează puiul de zimbru. Aceștia îi și țin sub observație pe colegii noștri, care au păstrat distanța de turmă. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț”, au relatat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Articolul precedentGabriela Firea, semnal de alarmă în cazul IOB
Articolul următorRomânul nu citește, dar se plânge de prețul cărților
Jurnalist full-time / Pesimist part-time