scrisoare anti kovesi

Tudorel Toader – încă ministru al Justiției – a reînceput cu mesajele cu „autodetonare” pe pagina sa de Facebook. După ce dimineață a dat câteva „simple precizări” legate de atribuțiile pe care Ministerul Justiției le are când vine vorba de inițierea și elaborarea de acte normative, în urmă cu câteva momente a scris un nou mesaj, cu avertizarea că peste o oră acesta va fi șters. Nu este prima dată când Toader postează pe Facebook anumite „precizări”, pe care ulterior le șterge.

O altă simplă precizare! Prin aceste replici, eu nu mă „războiesc” cu nimeni, doar că nu pot accepta multele neadevăruri din ultima perioadă!

PS: acest mesaj va fi șters într-o oră!
În urmă cu trei ore, ministrul Toader scria despre „ordonanţa pe achiziţii”: „MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative inițiate de către alte ministere. MJ nu inițiază și nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. În evidențele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozițiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la „ordonanţa pe achiziţii”. În faza de prealabilă, de consultare interinstituțională, MJ a transmis o serie de propuneri și observații, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative printre care și legislația din domeniul achizițiilor publice.

Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT, s-a făcut referire la analizarea oportunității solicitării acestuia, în condițiile în care se punea în discuție posibilitarea construirii unor obiective militare. Luând în considerare intervențiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menționată necesitatea obținerii avizului Ministerului Afacerilor Externe și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene.

PS: observațiile se referă la a treia varianta de proiect, având același conținut cu primele două, care nu au fost luate în considerare!

Articolul precedentDoi viceprimari și un primar, declarați incompatibili
Articolul următorIohannis nu e de acord cu propunerile de miniștri. „Această remaniere este un fel de farsă”