Gabriela Firea a anuntat ca, in perioada imediat urmatoare, la Spitalul Victor Babes va ajunge un aparat de dializa, dat fiind că pacientii bolnavi sunt cei mai expusi de coronavirus. Aceasta nu este singura aparatura medicala cumparata, a detaliat primarul general al Capitalei.

Achizitionam de urgenta un aparat de dializa pentru Spitalul Victor Babes, care va fi utilizat in tratamentul pacientilor bolnavi de Covid-19 care dezvolta complicatii renale. Le multumesc consilierilor generali care au participat la aceasta sedinta organizata in plina pandemie, mai ales celor care sunt seniori dar si colegei noastre care este insarcinata.

In aceasta perioada, am mai achizitionat, tot pentru Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes , un aparat care permite o viteza mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extractie automata de acizi nucleici).

Totodata, a fost finalizata achizitia pentru 2 aparate PCR de diagnosticare moleculara a infectiei COVID 19 iar Primaria Capitalei, prin ASSMB, deruleaza in regim de urgenta achizitii pentru materiale sanitare, echipamente de protectie si dezinfectanti, la solicitarea spitalelor aflate in administrare”, scrie primarul Gabriela Firea.