Sursa foto: Facebook/ Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut ieri câteva declarații de presă după participarea la reuniunea extraordinară a Formatului București 9 (B9) la Varșovia, inclusiv despre situația din țara noastră.

Chiar dacă Summitul B9 se desfăşoară în contextul împlinirii unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, şi are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliaţii de pe Flancul Estic al NATO şi SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război, întrebările adresate lui Iohannis au vizat și alte aspecte. Unul dintre acestea, legat de modul în care funcționează Guvernul, având în vedere unele tensiuni din coaliție.

Președintele Iohannis vede totuși cu ochi buni legătura dintre principalele partide din coaliție, catalogând atacurile reciproce drept simple declarații politice, pe principiul „așa-i în politică”.

Totodată, Iohannis s-a arătat mulțumit și de măsurile luate până acum, considerând că ne îndreptăm într-o direcție bună:

Eu sunt foarte mulțumit că există această coaliție, că România este guvernată, că România este stabilă, că acest Guvern are o majoritate solidă în Parlament. Și că am evitat să intrăm în recesiune.

Am reușit să trecem până acum cu bine prin toate crizele care au venit peste noi. Nu cred că este puțin lucru.

Că se mai ceartă unul cu altul, că mai iese câte un politician avid de notorietate publică, așa-i în politică. Nu cred că putem să ne așteptăm vreodată ca politicienii să stea frumos acolo, în banca lor, și să nu zică nimic, că n-ar fi politicieni.

În principiu însă lucrurile funcționează în mare și s-a văzut. România are creștere economică, are una din cele mai mari creșteri economice. Criza energetică nu a dus la sărăcirea populației României. În continuare putem să ne încălzim casele, putem să aprindem lumina. Și acest lucru nu a fost chiar așa de la sine înțeles când a început criza și când toată lumea ne-a spus că n-o să facem față. Ba, uite că am făcut față. Inflația scade, cu toate că au fost suficient de mulți care ne-au spus că n-o să fim în stare să facem nimic. Iată, totuși am făcut. Inflația scade și compensații vor exista și vor fi făcute în așa fel încât românii să nu simtă aceste crize foarte mult în buzunarul propriu.

Deci pot să spun: da, obiectivul principal și motivul principal al existenței acestei coaliții a fost îndeplinit. România este stabilă și este guvernată”.

Articolul precedentSindicaliștii din Educație anunță că le-a venit rândul să protesteze
Articolul următorBode, după ce România a fost zguduită de numeroase cutremure: „Consolidarea clădirilor unităților de învățământ constituie prioritatea zero”