Metroul din Drumul Taberei a fost plin de călători azi. Călători prin șantierele din subteran, pentru că metroul nu este funcțional, în ciuda asigurărilor periodice ale autorităților că va fi deschis. Azi, Ludovic Orban, cel care a inițiat vizita, a dat alte speranțe: vara anului viitor.

„Conform celor discutate cu conducerea Metrorex şi cu directorii companiilor care au contracte cu Metrorex pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții, practic, metroul poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie. Acestea sunt, ca să zic așa, angajamentele care sunt luate de constructori. Vom urmări lucrările îndeaproape, astfel încât ele să fie finalizate. Mai sunt patru stații care trebuie finalizate”, a spus Orban.

Și ministrul Transporturilor a fost optimist, de parcă locuitorii Capitalei nu au simțit realitatea de atâția ani pe pielea lor. Totuși, Lucian Bode a subliniat că previziunile ca metroul din Drumul Taberei să fie finalizat anul acesta erau niște minciuni. „L-am întrebat pe fostul director, Aldea, de ce a dezinformat ministrul opinia publică? Şi mi-a spus că dânsul i-a comunicat domnului ministru că nu se poate finaliza acest obiectiv, în schimb dânsul a ținut morțiș să spună 2019. Astăzi, când vorbim, vă prezint un document – de aceea spun că facem altfel de politică – un document asumat sub semnătura conducerii Metrorex, sub semnătură, nu povești, în care aceste termene trebuie respectate”.

Cel puțin pe hârtie contractul pe structură este 95% finalizat (termenul era 2014),contractul pe finisaje început în 2015 este 73% finalizat, iar în cazul contractului pe automatizări urmează a fi depus proiectul tehnic. În acest context, jurnaliștii au întrebat cu ce se va circula prin Drumul Taberei. Răspunsul oficial a fost că există garnituri disponibile care vor circula pe Magistrala 5. „E în curs de derulare o procedură de achiziție, care, în mod evident, nu se va finaliza, adică ramele nu vor fi livrate în termenul de deschidere”, au precizat autoritățile.

Articolul precedentSiegfried Mureșan, ales vicepreședinte al Partidului Popular European
Articolul următorViorica Dăncilă are ultimul cuvânt înainte de ziua alegerilor: „Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului!”