Astăzi s-a mai încheiat o rundă de negocieri între prtidele de opoziție, liderul PNL fiind cel care trage tare pentru a-și convinge colegii din celelalte partide că merită încrederea pentru viitorul guvern. Ludovic Orban, ca premier desemnat, a spus la finele negocierilor-maraton că totul este bine și că în curând România va avea un guvern.

Ne-am înțeles bine cu aproape fiecare formațiune politică și am convenit un cadru de colaborare politică, care se vor concretiza și care va fi supus aprobării forurilor statutare din PNL și pentru fiecare partid în parte. Sunt foarte optimist și încrezător că va trece acest guvern.

Nu am putut accepta un minister pentru Republica Moldova, dar suntem de acord cu înființarea unui departament în subordinea premierului. În ceea privește alegerea primarilor în două tururi, PNL susține cu toată tăria alegerea primarilor în două tururi.

Legat de participarea la guvernare, nu s-a exprimat dorința de a participa la guvernare cu miniștri. În cadrul negocerilor s-a concluzionat că va fi un guvern monocolor liberal, dar și cu tehnicieni la anumite ministere”, a sintetizat Ludovic Orban.

Articolul precedentALDE dă mâna cu PNL, cu câteva condiții
Articolul următorRAJA on- line