Deranjat, se pare, de faptul că nu el, ci altcineva, „primeşte laurii” afacerii Băneasa, Traian Băsescu a recurs, pe când era primar general al Capitalei, la un artificiu de neînchipuit – s-a dat singur în judecată! La data de 8 iunie 2004, el a chemat în Justiţie, în numele municipiului Bucureşti, pe… acelaşi municipiu Bucureşti, reprezentat însă de Consiliul General. Miza era anularea hotărârii de consiliu prin care Băneasa Investments, firma păstorita de Gabriel (Puiu) Popoviciu dona „cu folos” aproape zece hectare de teren municipiului Bucureşti, care urma să se ocupe ulterior de asfaltare, canalizare, gaze, apa etc pentru practic întregul complex Băneasa.

Pe Traian Băsescu nu l-a deranjat acest aspect, ci, cel puţin oficial, faptul că proiectul de hotărâre de acceptare a donaţiei nu avea avizele unor comisii. Pentru viitorul preşedinte al României nu a contat, se vede, că acţiunea sa în instanţă era absurdă, chiar penibilă, nici că practica primarilor de a-şi da în judecată proprii cetăţeni, chiar reprezentaţi de Consiliul local, fusese declarată nelegala de Curtea Constituţională! El a beneficiat de sprijinul Mioarei Mantale, noul preşedinte al Consiliului General după alegerile locale, care cunoştea că acţiunea primarului este nelegala, dar a solicitat Tribunalului să aprobe reclamaţia lui Traian Băsescu, aşa cum a fost formulată. Hotărârea de donaţie a fost anulată după ce judecătorul i-a dat câştig de cauză primarului Capitalei în procesul cu… Municipiul Bucureşti !!!. Astfel că după această mascaradă judiciară, donaţiile de terenuri (în total 37 de hectare) au fost aprobate prin hotărâri supervizate de apropiaţi ai preşedintelui Băsescu, precum Mioara Mantale şi Răzvan… Restul articolului îl puteţi citi în „JURNAL DE INVESTIGAŢII”, revista apărută astăzi pe piaţă.

SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentNoiembrie, ultimul bal la Roman Brașov?
Articolul următorRetehnologizarea Porţile de Fier I, o îmbunătăţire catastrofală.Sârbii produc mai multă energie hidro, cu turbinele din anii 70