O femeie și-a abandonat copilul pe o stradă din Galați. Motivul? Nu era cuminte!

Minorul a fost găsit dimineață, plimbându-se dezorientat pe străzi

O femeie și-a abandonat copilul pe o stradă din Galați. Motivul? Nu era cuminte!
Copil abandonat în Galați / Fotografie cu titlu informativ: Pixabay.com

În cursul acestei dimineți, presa locală din Galați semnala faptul că un minor a fost găsit pe Strada Siderurgiștilor, în apropierea zonei „Casa Roșie”. Întrebat, copilul nu a știut să spună nici cine îi sunt părinții, nici cum a ajuns acolo, însă nici numele complet. A fost, însă capabil să dea un singur detaliu: faptul că se numește Ianis. Ulterior, presa gălățeană a publicat semnalmentele minorului, în speranța că cineva îl va recunoaște, polițiștii bănuind că băiețelul s-ar fi pierdut de părinți.

Mama copilului a fost găsită de autoritățile din Galați

În cele din urmă, Poliția din Galați, avea să o găsească pe mama acestuia, o femeie de 29 ani din județul Constanța, care locuia fără forme legale în localitatea gălățeană Culdalbi. Chestionată, mama băiatului a dat un răspuns halucinant: și-a abandonat copilul pentru că acesta era obraznic și se presupune că ar fi vrut să-i dea o lecție.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că minorul a fost abandonat în zona respectivă chiar de mama sa. Aceasta, o femeie în vârstă de 29 ani, din Mangalia, județul Constanța, ce domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, județul Galați, s-a deplasat în cursul dimineții cu un microbuz în municipiul Galați împreună cu minorul și pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a lăsat în acea zonă, după ce i-a transmis acestuia că se duce să cumpere covrigi. Femeia a fost identificată în comuna Cudalbi, la adresa unde locuiește fără forme legale și a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție pentru audieri. În cauza de față, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Abandon de familie, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Minorul a fost preluat și va rămâne momentan în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați”, transmite IPJ Galați, potrivit PRO Lider FM.

În cele din urmă, polițiștii au decis reținerea femeii pentru 24 ore, fiind dusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul IPJ Galați. Mâine, femeia va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Auto-apărare în România înseamnă să ajungi la închisoare

Articolul precedentAuto-apărare în România înseamnă să ajungi la închisoare
Articolul următor „ Tinerii pensionari” angajați la stat. Ce efecte are cumulul pensiei cu salariul
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.