Consiliul Concurenței a anunțat astăzi că a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania SA intenționează să preia Țiriac Leasing IFN SA.

Tranzacția nu este o noutate, dat fiind că încă din ianuarie BT și Grupul Țiriac au anunțat că au semnat acordul de achiziționare.

Potrivit comunicatului transmis de Consiliul Concurenței, în urma analizei s-a constatat că tranzacția nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia.

Totodată, concluzia a fost că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.

Banca Transilvania SA este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include și o serie de societăți comerciale și instituții financiare nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanțare și factoring.

Banca Transilvania SA oferă clienților săi, persoane fizice sau juridice, produse și servicii bancare, în conformitate cu autorizația emisă de Banca Națională a României. De asemenea, Banca Transilvania SA este listată la Bursa de Valori București începând cu anul 1997.

Țiriac Leasing IFN SA este o instituție financiară nebancară ce activează pe piața serviciilor financiare, prin acordarea de finanțare pentru autovehicule (preponderent) și echipamente, prin leasing financiar și, într-un volum foarte redus, prin credit”, a transmis Consiliul Concurenței.

Articolul precedentCu declaraţia de avere la vedere: Cât de bogați sunt liderii partidelor din România
Articolul următorAlertă într-un județ din România din cauza holerei: Oamenii sunt sfătuiţi să bea apă doar din surse sigure