Cîțu crede că apariția valului patru ar putea fi oprită dacă populația continuă să se vaccineze

Până în data de 21 iunie a.c., în România s-au vaccinat 4.640.330 de persoane, cei mai mulți alegând vaccinul produs de Pfizer

Sursa Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat, în cursul zilei de astăzi, că așa-zisul val patru al pandemiei, așteptat de autorități în această toamnă, ar putea să nu mai apară. Totul, însă cu o condiție: populație trebuie să continue să se vaccineze. Mai mult, Cîțu a tras un semnal de alarmă și le-a reamintit celor nevaccinați că, în momentul de față, reprezintă grupa de risc.

Florin Cîțu: „Dacă ne vaccinăm nu va fi acest val patru”

Prim-ministrul a adus, de asemenea, în discuție inclusiv avertismentul lansat de OMS, cel care certifică faptul că varianta Delta (tulpina indiană) are o rată de răspândire mult mai mare decât alte tulpini ale virusului. „Acesta este un risc pe care îl știm cu toții. Este momentan cea mai agresivă și cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinate. Deci dacă ne vaccinăm într-un număr cât mai mare ar trebui să nu avem un val patru cu probleme. Soluția este simplă din punctul meu de vedere. Același lucru îl spun și specialiștii”, a mai spus premierul Florin Cîțu, astăzi.

Ludovic Orban îi taie elanul lui Ciolacu, legat de votul moțiunii

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 21 iunie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Astfel, până în data de 21 iunie a.c., în România s-au vaccinat 4.640.330 de persoane, cei mai mulți alegând vaccinul produs de Pfizer.

Campania de vaccinare a atins, din câte se poate observa, un minim istoric, baremul de 5.000.000 de români vaccinați nefiind bifat, așa cum spera, la începutul lunii mai, premierul Florin Cîțu. Așadar, există slabe șanse ca până în data de 1 iulie acesta să fie atins, dacă românii nu vor accelera, pe ultima sută de metri, ritmul vaccinării.

Articolul precedentBOR se opune cu vehemență ideii de educație sexuală în școală
Articolul următorUSR PLUS vrea cărți de identitate fără domiciliu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.