Papa Benedict, în față, și fratele său Georg Ratzinger
Papa Benedict, în față, și fratele său Georg Ratzinger

Sunt momente aproape unice pentru Papa Benedict – începând de joia trecută, Emeritul a făcut o vizită de patru zile în Bavaria, Germania, pentru a-și vizita fratele, Georg Ratzinger, de 96 de ani, aflat în suferință. Să spunem că Sfinția Sa, Georg Ratzinger, este cunoscut ca fiind un preot și muzician german catolic, care a dirijat Regensburg Domspatzen, corul Catedralei din Regensburg. Este fratele mai mare al Papei Benedict.

Duminică, 21 iunie, în ultima zi a călătoriei în regiunea Bavaria, Suveranul Pontif a făcut două vizite la fratele său şi scurte opriri în locuri de care-l leagă amintirea familiei, locuri pe care nu le-a mai văzut din 2006, când a avut loc ultima sa călătorie apostolică în ţara de origine. Prima oprire a fost la cimitirul din Ziegetsdorf, la mormântul părinţilor şi al surorii sale, unde s-a recules în rugăciune şi a binecuvântat mormântul. Cea de-a doua oprire a fost la casa sa din Pentling, la periferia oraşului Regensburg, rămânând trei sferturi de oră în locuinţa care l-a găzduit în perioada în care a fost profesor de dogmatică la Universitatea din Regensburg, între anii 1969-1977, înainte de a fi numit arhiepiscop de München şi Freising.

Papa Benedict s-a întâlnit și cu Guvernatorul Bavariei, Markus Soeder, care a apreciat momentul, ca fiind unul de fericire și melancolie. Papa Benedict s-a întors în Grădinile Vaticanului, astăzi, cu câteva ore în urmă, fiind văzut la la bordul unui avion al forțelor aeriene italiene.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentRareș Bogdan are o teorie: viitorul Avocat al Poporului ar putea fi Cristian Diaconescu
Articolul următorMama Norei Mork are cancer la sân, acesta este motivul pentru care handbalista s-a întors acasă: ”Mulțumesc CSM București”!