De azi, platforma online dezvoltată de Primăria Capitalei pentru înscrierile voluntarilor care doresc să fie testați pentru infecția cu coronavirus. În proiectul „Testăm pentru București” 11.000 de bucureșteni se pot înscrie pe testampentrubucuresteni.assmb.ro.

Am dat startul înscrierii. Testarea este gratuită și depistează infecția cauzată de noul coronavirus. Aparatele folosite sunt RT-PCR – cele mai performante la nivel mondial. După înscriere, persoanele vor fi contactate și programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, aparținând celor 20 de clinici de stat și private afiliate acestui proiect.

Testele sunt gratuite și nu dor. Se ia o probă din exudat faringian și nazal. Avem pentru prima etapa de testare 11.000 de teste. Cei care nu prind unul din locurile de acum, vor fi testați în etapa a doua”, a explicat primarul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Acesta este primul pas pe care Primăria Capitalei îl face pentru a afla exact care este numărul persoanelor purtătoare al COVID-19. Pe viitor, Gabriela Firea promite că vor fi efectuate teste și pentru depistarea anticorpilor.

Săptămâna viitoare începem și studiul clinic privind imunizarea pe cale naturală în București. 10.500 de bucureșteni selectați, deja, într-un eșantion științific reprezentativ pentru populația Capitalei, vor fi invitați să se testeze, să afle dacă au fost infectați și nu au știut, pentru că nu au avut simptome. Nici acel tip de test nu este dureros: o picătură de sânge din buricul degetului.

Numai testarea extinsă ne va arăta adevărul și vom ști ce măsuri de revenire la normalitate să luăm. În întreaga lume, populația fără simptome este testată masiv. Trebuie să intrăm și noi în rândul lumii”, e de părere Gabriela Firea.

Articolul precedentStarea de urgență i-a priit lui Dragnea: DNA a suspendat investigația dosarului Tel Drum
Articolul următorPSD avertizează: zilnic dispar zeci de mii de locuri de muncă