Sursă foto: Facebook/Ana Loredana Predescu
Sursă foto: Facebook/Ana Loredana Predescu

Încă din luna martie, Ana Loredana Predescu a discutat despre absența unei strategii sau a unui plan de acțiune în ceea ce privește problema consumului de droguri în școli.

Astăzi, 22 aprilie, propunerea făcută de Ana Loredana Predescu, deputată PUSL din Brașov și membră a Grupului PSD, a fost preluată de către Comisia pentru Învățământ, prin intermediul unui amendament.

Ana Loredana Predescu a anunțat că a fost creat cadrul legal pentru ca reprezentanții Agenției Naționale Antidrog să poată interveni în unitățile de învățământ

Tocmai s-a votat amendamentul formulat de mine, de a introduce și Agenția Națională Antidrog la Art. 63,(1), alături de instituțiile statului responsabile de menținerea siguranței în școli! Prin Centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județene, aflate sub coordonarea A.N.A. Deoarece la o dezbatere anterioară reprezentanții A.N.A. au susținut că nu au cadrul legal pentru a interveni în școli, iată că acum l-am creat, nu mai au nicio justificare de a nu interveni pentru a face prevenție și mai ales pentru a combate acest fenomen scăpat de sub control, acela al consumului de droguri în școli!”, a declarat deputatul Ana Loredana Predescu.

Prin intermediul centrelor județene, Agenția Națională Antidrog va fi responsabilă de asigurarea siguranței în școli

Potrivit comunicatului de presă, Noua Lege a Educației Naționale va pune un accent mult mai mare pe siguranța în școli.

În egală măsură, siguranța din domeniul educației se va asigura și prin Centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județene, aflate sub coordonarea Agenției Naționale Antidrog.

Articolul precedentAutoritățile din Italia au decis să nu îl extrădeze pe Ionel Arsene
Articolul următorSocietatea RAJA efectuează lucrări la Stația de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța
Jurnalist full-time / Pesimist part-time