Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională de Poliția Română

Fostul patron al echipei FC Brașov a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare.

Milionarul brașovean Ioan Neculaie, în vârstă de 64 de ani, a fost dat în urmărire națională de Poliția Română pentru că nu a fost găsit de autorități după condamnarea sa. Fostul patron al echipei FC Brașov a fost condamnat vineri, 21 ianuarie, la doi ani și două luni de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Brașov pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Poza acestuia a fost publicată pe site-ul Poliției Române la rubrica persoane dispărute, milionarul fiind de negăsit după condamnarea definitivă. Neculaie a fost acuzat de procurori că ar fi tras cu arma, la nervi, în roțile propriei mașini din cauza că a făcut pană înainte de a merge la o partidă de vânătoare. 

Totodată, milionarul a fost arestat în noiembrie 2017 și condamnat pentru nerespectarea regimului armelor și a munițiilor, dar a fost eliberat un an mai târziu, pentru că executase jumătate din pedeapsă și avea peste 60 de ani.

Milionarul brașovean și viața sa controversată  

La începutul anului trecut, Neculaie a fost condamnat la 8 luni și 15 zile de închisoare, dar a mai avut un rest de pedeapsă de 485 de zile, după ce a fost eliberat condiționat în 2018, relatează Libertatea.

Omul de afaceri a făcut însă apel, dar vineri, Curtea de Apel Brașov a decis ca fostul patron al echipei FC Brașov să fie condamnat definitiv la  2 ani și 2 luni în închisoare.

„Dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei conform prezentei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului.

Definitivă. Pronunţată azi, 21.01.2022, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotarârea 62/2022 de vineri, 21 ianuarie.

Sub conducerea sa, FC Brașov a ajuns în Cupa UEFA în 2000 și a ocupat locul patru în Liga I în 2003, pe vremea când era antrenor Marius Lăcătuș. De asemenea, omul de afaceri a făcut avere prin exportul de camioane produse de uzinele Roman în Statele Unite, acesta având și cetățenie americană.

Noiembrie, ultimul bal la Roman Brașov?

Articolul precedentGermania donează un spital de campanie Ucrainei
Articolul următorGreva Societăţii de Transport din Bucureşti a dus la pierderi de 20 milioane de lei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.