După câteva zile și postări de tatonare, senatorul PSD Daniel Zamfir, președinte al Comisiei Economice, industrii și sevicii, s-a decis: îl cheamă pe ministrul Finanțelor să dea seama. Dacă aseară anunța pe Facebook că îl va chema urgent la comisie „să dea explicații”, întrucât „a scăpat complet boii”, azi Zamfir a declarat pentru Agerpres că ministrul Florin Cîţu „este invitat marţea viitoare, de la ora 11,00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat pentru a oferi explicaţii referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă”.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutați în doar două luni, Cîțu e de neoprit! Împrumută de pe piețele externe încă 3 miliarde de euro (!!!!), bineînțeles la cea mai mare dobândă de pe piață -2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei și chiar Greciei! Așadar 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie! Ce a făcut cu banii împrumutați până acum??”, scria Zamfir pe Facebook.

Deși la capitolul „studii” Zamfir scrie că este absolvent al Institutului de Construcţii Bucureşti și al Colegiului Naţional de Apărare, cu două cursuri – în utilizarea tehnicii de calcul în activitatea de management AROMAR și unul de de perfecţionare în managementul modern AROMAR, senatorul are o soluție pentru „a opri dezastrul”.

Cred că singura soluție să-l oprim pe ministrul”praf” să ne bage-n faliment este ca împrumuturile angajate de Guvern să fie aprobate de Parlament. Nu mai putem lăsa un ministru vremelnic să îndatoreze nesăbuit Țara. El pleacă, probabil să lucreze la cei pe care i-a servit, iar generația copiilor noștri va plăti prețul iresponsabilității sale. Am să propun urgent colegilor mei proiectul de lege, pe care sper să-l adoptăm urgent, până nu e prea târziu”, scrie zilele trecute senatorul pe Facebook, destul de agramat.

Ce uită să menționeze senatorul Zamfir este aceea că în 2016 a fost ales în circumscripția Brașov din partea PNL și, până să treacă la PSD, a făcut o haltă și în ALDE. În plus, potrivit propriului CV, între 1998 – 2001 a fost chiar membru PD, iar din 1999 a fost președintele filialei Sectorului 3.



Articolul precedentViorica Dăncilă, prezentă pe Facebook, îl atacă pe Victor Ponta
Articolul următorPrimarul din Târgu Mureș, după ce a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea Discrimării cu 10.000 de lei pentru o postare pe Facebook: „A spune un adevăr constituie un delict. Voi contesta această măsură”